Про циклову комісію

Дайте молодим те, в чому вони відчувають потребу, щоб стати незалежними від нас, робити свій вибір.

К.Поппер

У 2014 році в Івано-Франківському коледжі ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» створена циклова комісія профілюючих дисциплін відповідно до Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах та з метою більш ефективної та цілеспрямованої підготовки майбутніх фахівців  галузі сфери обслуговування.

Головною метою  є пошук рішень актуальних проблем підвищення якості підготовки майбутніх фахівців галузі готельної індустрії шляхом поєднання грамотних знань та їх практичного застосування на базі існуючих інформаційних технологій, які здатні реалізуватися у процесі професійного удосконалення на основі надбань туристичної спадщини.

Основними напрямами роботи циклової комісії профілюючих дисциплін є:

–         формування професійної компетентності майбутніх фахівців відповідно до вимог Галузевого стандарту освіти;

–         забезпечення розвитку майбутніх фахівців на засадах гуманізму.

Циклова комісія профілюючих дисциплін здійснює підготовку та випуск студентів коледжу за спеціальністю 5.14010101 Готельне обслуговування.

Навчально-методична робота циклової комісії направлена на вдосконалення системи навчального процесу, підвищення рівня науково-методичного потенціалу, надання практичної допомоги викладачам та студентам, підготовку майбутніх фахівців сфери обслуговування на основі поєднання надбань туристичної спадщини та сучасних інформаційних технологій, забезпечення розвитку майбутніх фахівців, здатних у процесі фахового удосконалення здійснювати професійну діяльність на засадах гуманізму.

У процесі навчання викладачами циклової комісії профілюючих дисциплін застосовуються інтерактивні та тренінгові методи навчання, за допомогою яких вивчається та аналізується їх вплив на якість навчання, здійснюється координація міжпредметних зв’язків, зосереджується увага на організації взаємовідвідування та аналізу проведених занять. Значна увага відводиться забезпеченню якості підготовки молодших спеціалістів.

Викладачі комісії не тільки забезпечують викладання дисциплін циклу профілюючих дисциплін, а й у процесі навчання формують національну свідомість і патріотизм громадянина України, почуття гордості за обрану професію, розвиток пізнавального інтересу, творчу активність, які допоможуть реалізувати особистісний життєвий вибір і професійну кар’єру на основі здібностей і знань, умінь і навичок. Важливе значення у вихованні молодої особистості є самостійне здобування знань та готовності до самореалізації та саморозвитку у практичній діяльності. Вони організовують туристичні походи та екскурсії визначними пам’ятками.

Викладачі циклової комісії приймають активну участь в обласних методичних об’єднаннях, семінарах з питань впровадження новітніх інтерактивних форм і методів навчання, тематичних виставках, конкурсах, науково-практичних конференціях.